De gezichten achter onze scholen

 

Bovenschools, interim, adjunct, in opleiding, zij-instroom, duo. Bij Innoord werken directeuren in alle soorten en maten. Ze zijn van groot belang voor de verbinding tussen de scholen en het stafbureau, als aanspreekpunt voor ouders en natuurlijk vooral voor het werkplezier van de teams op onze scholen. In deze serie maak je kennis met onze directies. 

 

School: Montessori Kindcentrum Oostzanerwerf

Directeur: Maite Merk en Arie Wim Kars

Adjunct: Diana Comello

 

 

Maite: Arie Wim weet echt alles van muziek. En niet alleen van vroeger, maar ook van nu, het is bijna irritant. Hij gaat naar Pinkpop en Lowlands en fietst zo vaak mogelijk van zijn huis in Hoorn naar Montessori Kindcentrum Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord. Heel soms is Arie Wim wat kort door de bocht, maar daar mag ik ook gewoon iets van zeggen. Eerst is hij het dan niet met me eens, maar later vaak wel. Hij vindt het moeilijk om dingen los te laten. Hij delegeert wel, maar is dan alsnog graag overal van op de hoogte. Hij is extreem betrokken.

 

Arie Wim: Diana gaat altijd voor een 12, zelfs een 11 is niet goed genoeg voor haar. Ze heeft een fantastisch handschrift en een heel mooie bril die ze weigert te dragen. Elke dag rond lunchtijd stalt Diana een hele groentewinkel uit op tafel. Ze houdt van gezond eten en sporten. Diana doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. We zijn alle drie niet vies van een uitdaging. We hebben een groot hart voor kinderen, zijn positief ingesteld en zien vooral kansen.

 

Arie Wim: Maite kan heel uitgelaten zijn, is dol op personeelsfeestjes. Ze heeft de grootste auto van heel Innoord. Wel met een dik kussen op de bestuurdersstoel en klosjes op de pedalen, anders komt ze er niet bij, haha! Ik vertrouw haar blindelings en kan bij haar volledig mezelf zijn.

Diana: We werken heel harmonieus met elkaar samen, vol humor en vertrouwen. We zijn altijd beschikbaar voor de ander. Ook zijn we scherp op elkaar. Zo stuurt Arie Wim of Maite mij weleens naar huis als hij of zij ziet dat het ver na werktijd is. Verder zijn we alle drie behoorlijk perfectionistisch. Ik ben benieuwd of Maite de boel georganiseerd in de soep kan laten lopen. Het zou goed zijn als ze dat zou kunnen. En Arie Wim heeft soms een té groot onderwijshart waardoor hij het moeilijk vindt om een grens te trekken in bepaalde situaties. 

 

Arie Wim: Ik ben dankbaar dat ik de directie van Montessori Kindcentrum Oostzanerwerf samen met twee vrouwen vorm omdat het team ook grotendeels vrouwelijk is en we elkaar goed aanvullen. We willen de leerlingen hier de best denkbare kansen bieden. Belangrijk daarbij zijn rust, veiligheid, stabiliteit, onderwijs van goed niveau en vooral plezier!

“Arie Wim is extreem betrokken”

Maite

 

“Diana doet wat ze zegt en zegt wat ze doet”

Arie Wim

 

“We zijn altijd beschikbaar voor de ander. Maar we zijn ook scherp op elkaar”

Diana

 

 

Ontmoet andere collega's