De gezichten achter onze scholen

 

Bovenschools, interim, adjunct, in opleiding, zij-instroom, duo. Bij Innoord werken directeuren in alle soorten en maten. Ze zijn van groot belang voor de verbinding tussen de scholen en het stafbureau, als aanspreekpunt voor ouders en natuurlijk vooral voor het werkplezier van de teams op onze scholen. In deze serie maak je kennis met onze directies. 

 

School: Kindercampus Mokum

Directeuren: Mirjam Bremer en Peter Snijders

 

 

Mirjam: We willen van Kindercampus Mokum vooral een fijne werkplek maken, zowel voor medewerkers als voor kinderen. Op alle vlakken gaan we uit van een community. We doen het echt samen. We hebben aandacht voor de kwaliteiten, talenten en affiniteiten van onze medewerkers. Kindercampus Mokum wordt een grote school waar we graag het kleinschalige gevoel willen behouden. Iedereen wordt hier gezien en gehoord en we proberen voor iedereen de juiste doorgroeimogelijkheden te creëren. 

 

Peter: Mirjam richt zich vooral op inhoud en kwaliteitszorg. Dat zijn haar sterke punten. Ik houd me vooral bezig met de organisatie en communicatie. De begeleiding van het team en de financiën doen we samen. We nemen de tijd om onderling voldoende te communiceren. Dat is echt noodzakelijk bij een beginnende school met een snel groeiende onderbouw. Ook staan we beiden momenteel nog minimaal een dag per week voor de klas. 

 

Mirjam: We werken al zo’n twintig jaar samen. Eerst als collega-(vak)leerkrachten. Toen als IB’er en leerkracht, later beiden als IB’er en weer later als adjunct en waarnemend directeur. Vervolgens hebben we samen gesolliciteerd op de functie van directeur voor OBS De Piramide in de wetenschap dat we na een paar jaar met Kindercampus Mokum konden beginnen. 

 

Peter: We zijn totaal verschillend. Mirjam bedenkt de plannen, is een echte innovator. Ik ben degene die dat dan in de praktijk probeert te brengen. Mirjams bureau ziet er altijd uit alsof er een bom ontploft is, dat van mij is op het autistische af geordend. Ik ben een generalist, Mirjam een specialist. En als ze ergens nog geen specialist in is, dan wordt ze dat heel snel. Als ze iets ziet, wil of moet, dan duikt ze er vol overgave in. Er is niks dat zij niet kan. We kunnen ons allebei druk maken om onze eigen zorgen die de ander met gemak bagatelliseert. We houden elkaar scherp en kennen elkaar door en door. Er is weinig dat we niet tegen elkaar durven te zeggen. 

 

Mirjam: Peter heeft een geheime liefde voor Duitse schlagers en andere foute muziek. En zijn vrije dagen brengt hij het liefst in pyjama op de bank door. Dan kijkt hij series en laat hij Thuisbezorgd langskomen.

 

Peter: Mirjam is vaak op een festival en in de sportschool te vinden. Ook volgt ze een never ending dieet. Waarom, denk ik dan. Elke dag heeft ze van die bakken konijnenvoer op haar bureau staan. Maar zet ik een pot snoep aan de andere kant, dan gaat die leeg en blijft de gezonde bak dicht. Ze is een echte zoetekauw. En ze is veel meer ‘born to be wild’ dan je op het eerste gezicht zou zeggen. 

“Mirjams bureau ziet er altijd uit alsof er een bom ontploft is, dat van mij is op het autistische af geordend”

Peter

 

 

Ontmoet andere collega's