De gezichten achter onze scholen

 

Bovenschools, interim, adjunct, in opleiding, zij-instroom, duo. Bij Innoord werken directeuren in alle soorten en maten. Ze zijn van groot belang voor de verbinding tussen de scholen en het stafbureau, als aanspreekpunt voor ouders en natuurlijk vooral voor het werkplezier van de teams op onze scholen. In deze serie maak je kennis met onze directies. 

 

School: IJdoornschool

Directeur: Sanne Vernet

Adjunct: Ruud Terweij

 

Sanne: Ruud is enthousiast, sociaal en vrolijk. Hij houdt van lijstjes afwerken, pakt taken snel op en wil ze ook snel aftikken. Het liefst dezelfde dag nog. En hij investeert in relaties. Zo nodigde hij mij vlak voor onze eerste werkdag samen uit voor een ‘first date’. Hij wilde mij als persoon leren kennen zonder het meteen over werk te hebben. Voordat we het wisten zaten we vier uur later nog in het restaurant. Dat zegt wel wat, vind ik.

 

Ruud: Ik zie in Sanne de juiste combinatie tussen empathie en zakelijkheid. Ze luistert naar het team, maar is ook niet te beroerd om duidelijk aan te geven welke koers we varen. Het is fijn om met Sanne te werken omdat ze veel ervaring heeft op deze school. Ze was eerst leerkracht, toen IB’er, later adjunct en nu schoolleider (directeur vindt ze een stom woord). 

 

Sanne: Ik zat in de sollicitatiecommissie van Ruud. We kozen voor hem vanwege zijn enthousiasme voor het vak. En ook omdat hij al met onze doelgroep gewerkt heeft en direct doorhad met welke problematiek we op deze school te maken hebben. We zochten iemand die de uitgezette koers verder kon uitbouwen en zagen dat Ruud dat in zich heeft.

 

Ruud: We merken dat we veel hetzelfde willen en denken. Tijdens onze ‘first date’ bestelden we allebei saté met cola zero. Dat is toch toevallig? Ook houden we allebei ontzettend van hard werken. Het is onze uitlaatklep. Ze vertelde bijvoorbeeld in het restaurant dat ze in verwachting is en dat ze zich bezwaard voelt om vanaf februari vier maanden met verlof te zijn. Ze vindt het vervelend dat ze mij dan ‘alleen’ moet laten. Maar het komt helemaal goed. En wat is er nou belangrijker dan nieuw leven? 

 

Sanne: Ruud ziet er gevaarlijker uit dan hij is. Hij zit vol tatoeages. Sommige zijn teksten die je niet direct bij hem verwacht zoals Naughty by nature. Maar eigenlijk staat dat voor zijn drang om altijd te kijken of dingen anders en beter kunnen en daar is niks mis mee. Integendeel!

 

Ruud: Behalve Sannes liefde voor cola zero heeft ze nog een craving. Op haar bureau staat altijd een pak hagelslag waar ze tien keer per dag een handje uit schudt. Maar voor haar energielevel heeft ze dit absoluut niet nodig. Ze is onvermoeibaar.

 

“Ik zie in Sanne de juiste combinatie tussen empathie en zakelijkheid’

Ruud

 

Ontmoet andere collega's