Theresa Anthonipillai, stagiaire op De Buikslotermeer

Zij-instromers, LIO’ers en stagiair(e)s. We zijn dolblij met iedereen die besluit in het onderwijs te komen werken en stellen je graag voor aan onze collega’s van de toekomst. Theresa Anthonipillai loopt stage in groep 1/2 op De Buikslotermeer.

 

 

Wanneer en hoe wist je dat je het onderwijs in wilde?

Toen mijn moeder een zwangerschapsdepressie kreeg was ze weinig betrokken. Ik nam tachtig procent van de zorg voor ons gezin over terwijl ik in groep 8 zat. Ik ging ook altijd als begeleider mee op schoolreisjes. Af en toe liep ik op die school ook snuffelstages en toen ontstond mijn passie voor het werken met kinderen. Toch ben ik eerst marketing en communicatie gaan studeren. Daar liep ik stage op middelbare scholen, mbo’s en hbo’s door heel Nederland. Op een dag was ik aan het lesgeven en kwam na afloop de directeur naar me toe. Hij zei: ‘Jammer dat je nog geen diploma hebt, ik had je zo aangenomen.’

 

Waar kijk je het meest naar uit als je straks een eigen klas hebt?

Dat ik een klas met eigen leerlingen heb. Ik heb zelf een moeilijke jeugd gehad, maar mijn leerkrachten stonden altijd voor mij klaar en dat wil ik ook doen voor kinderen. Ze zitten meer op school dan thuis, daar wil ik dan ook een veilige sfeer creëren. 

 

Wat voor soort leerkracht ben je?

Wat ik zelf heb gehoord is dat ik heel empathisch ben en dat ik warmte uit straal. Kinderen voelen zich op hun gemak bij mij en dat vind ik een belangrijke kwaliteit van een leerkracht. Ik wil niet de juf zijn waarvan ze zeggen ‘Zij is altijd streng en ik ben bang om haar wat te vragen.’ 

 

Wat is het meest waardevol dat je van je mentor of stagebegeleider geleerd hebt?

Ze geeft me de tijd en de ruimte en te ontwikkelen zonder dat ik te veel van mezelf vraag. ‘Verwacht niet te veel van jezelf, je bent nog aan het leren,’ zo zegt ze. Vorig jaar stelde ik nog te hoge eisen aan mezelf, ik deed te veel omdat ze zagen dat ik veel kon. Vorige week had ik een coachingsessie met mijn mentor omdat ik tegen dingen aanliep. Innoord doet dat heel goed!

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe meegemaakt hebt in dit vak?

Waardering van kinderen vind ik heel leuk. Als ze naar je toe komen en zeggen: ‘Ik vind je lief’ of ‘Wat fijn dat je er bent.’ Elke dag is anders en er is altijd wel iets positiefs te vinden in de dag. Als ik kom zijn de kinderen heel enthousiast. Dat merk ik door de knuffels en tekeningen die ze geven. Dat bevestigt dat ik een goede dag heb gehad en dat motiveert mij om door te gaan.

‘Mijn leerkrachten stonden altijd voor mij klaar en dat wil ik ook doen voor kinderen’

Ontmoet andere collega's