Taalschool
 

Leerkracht met passie voor nieuwkomers

 

Leerkracht met passie voor nieuwkomers
| 0,4 fte (donderdag en een tweede dag naar keuze) |

 

Een gedreven leerkracht met een groot hart voor onze leerlingen. Iemand die in staat is om in een vaak korte tijd, samen met het team, de leerling een thuis te geven en de beginselen van de Nederlandse taal eigen te maken zodat ze met vertrouwen het onderwijs op een reguliere school kunnen vervolgen. Je werkt meestal in je eigen groep maar soms ook groepsdoorbroken. We doen het met elkaar, samenwerking vinden we op de Taalschool dan ook heel belangrijk.

 

Hier krijg jij energie van:

 

 

  • Onze kinderen hebben verschillende achtergronden en levensverhalen. In hun jonge leven hebben ze vaak al veel meegemaakt. Je zorgt voor een veilige en prettige omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen;
  • Je wil het verschil maken voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden;
  • Ons onderwijs is afgestemd op taalniveau. Je wil de kinderen helpen om vloeiend de Nederlandse taal te spreken;

 

 

 

Deze bagage neem jij mee:

 

  • Je bent in het bezit van een afgeronde PABO-opleiding;
  • Je kunt goed reflecteren en feedback geven en ontvangen;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
  • Je bent flexibel, oplossingsgericht en creatief en kan zowel goed zelfstandig- als samenwerken;
  • Je houdt van een dynamische werkomgeving;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt humor en beschikt over relativeringsvermogen.

 

 

 

Wat kun jij van ons verwachten:

 

 

Je komt te werken op een school, volop in ontwikkeling. Een fijn team waar je je meteen welkom voelt. Het betreft een functie voor 0,4 fte conform de cao primair onderwijs met de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden van Innoord. Je start na de zomervakantie in de jongste groep. Hier zitten leerlingen in de leeftijd van de groepen 3 en 4. De donderdag draai je zelfstandig de groep en de andere dag wordt in onderling overleg met je duo collega ingevuld.

 


Werken bij Innoord betekent dat je aan de slag gaat bij een dynamische gemeenschap waarin het primair openbaar onderwijs centraal staat. Wij bieden in eerste instantie direct een jaarcontract aan met de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. Een prima salaris (conform cao/po). Daarbij een eindejaarsuitkering, een vakantie-uitkering, een pensioenvoorziening, een reiskostenvergoeding, een bijdrage in de ziektekosten, een goede balans in werk en privé en een fijne vakantieregeling. 

 

Ben je na het lezen van deze vacature nog steeds enthousiast?

 

Klik dan nu – of in elk geval vóór 21 juni 2024 nog op de sollicitatiebutton

 

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan contact opgenomen worden met Joyce Bussu, Recruiter a.i. via sollicitatie@innoord.nl

 

 

 

Onze schoolDe Taalschool Innoord vangt nieuwkomers op uit alle delen van de wereld. Kinderen die vaak net in Nederland aangekomen zijn. Sommigen hebben een zware reis gehad om hier te komen of ervaringen opgedaan in hun thuisland die traumatisch zijn geweest. Iedereen heeft zijn/haar thuis achtergelaten. Een deel van je familie, vrienden, gewoonten of geuren. Sommigen leerlingen zijn nog nooit naar school geweest. Als Taalschool verzorgen we het onderwijs in het eerste jaar zodat ze in staat zijn om daarna in het basisonderwijs te integreren, vriendjes te maken en een eenvoudige instructie te volgen.

In dit jaar, tot anderhalf jaar, ligt het accent op de taalontwikkeling. Sommigen kunnen al de eerste dag starten met dit proces. Anderen hebben langere tijd nodig om te wennen en het verleden een plek te geven. Traumasensitief onderwijs is dan ook een speerpunt binnen ons aanbod. De Taalschool is een kleine school. Momenteel heeft de school 4 groepen. Elke groep bestaat uit maximaal 15 kinderen. Het hele jaar stromen er leerlingen in en uit. Voor de eerste opvang hebben we de instroomgroep waar ze kunnen wennen aan het onderwijs en waar ze zich de eerste beginselen van de schooltaal eigen maken.

 

Innoord 

 

Innoord is het bestuur van alle zeventien openbare basisscholen (inclusief een school voor speciaal basisonderwijs) die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 5000 kinderen en heeft ruim 500 medewerkers in dienst. Innoord heeft een eigen Expertisecentrum dat ondersteuning biedt aan kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Amsterdam-Noord is aantrekkelijk, groen, divers, gezellig en vernieuwend. Deze dynamiek zien we terug in onze scholen en in het werk dat wij voor hen verzetten. 

Zie andere vacatures: 

www.innoord.nl


Anderen bekeken ook