Kansengelijkheid

Bij Innoord doen we onze uiterste best om iedere leerling, ongeacht achtergrond of niveau, gelijke kansen te bieden.

 

Expertisecentrum

Strijden voor kansengelijkheid doen we onder andere door middel van ons Expertisecentrum. Anders dan de meeste andere schoolbesturen verdelen wij het budget voor passend onderwijs niet over onze scholen, maar gebruiken we het voor ons Expertisecentrum. Hier werken orthopedagogen, onderwijskundigen, psychologen, taalexperts en begeleiders passend onderwijs. Heb je als leerkracht een zorgvraag met betrekking tot een leerling, dan schakel je heel gemakkelijk en snel de hulp in van de juiste interne expert.

 

 

Ook bieden medewerkers van het Expertisecentrum lessen voor leerlingen die extra uitdaging (leerlab) of juist extra ondersteuning (talentlab) nodig hebben.

Daarnaast bieden onze scholen hun leerlingen, als aanvulling op het standaard curriculum, allerlei inspirerende lessen om de leerlingen in aanraking te brengen met zoveel mogelijk verschillende domeinen, uit te dagen en bovenal op een flinke dosis plezier te trakteren. Hierdoor stimuleren we de brede talentontwikkeling. Voorbeelden zijn muziekles, beeldende vorming en een bezoek aan de schooltuinen.

Naar het expertisecentrum

Leerlingen over aanvullende lessen

‘Voordat ik in het Doelab zat, durfde ik vaak niet om hulp te vragen en had ik minder zelfvertrouwen’

Salma, groep 8
OBS De Vier Windstreken

‘Meester Alten runt onze klas als een bedrijf. Hij is eigenlijk meer onze manager dan onze meester’

Sophie, groep 8
IKC NoordRijk