Leerkracht bovenbouw (6-7-8) per 26 augustus 2024

Ben jij een ervaren montessorileerkracht? Wil je op onze jonge school in ontwikkeling, die met elkaar de montessorivisie nastreeft, met Avontuurlijk Kosmisch, Exploring English, ikwilrekenen en de TaalDoen!kast werken? Lees dan verder.

 

Montessorischool Azalea

bovenbouw (6-7-8)

1fte en 0,6fte, of in overleg anders 

 

 

Hier krijg jij energie van:

 • Je leert kinderen het zelf te doen door vertrouwen te hebben.
 • Je geeft al jouw kinderen de kans om zich te ontplooien tot de beste versie van zichzelf. 
 • Kwalitatief goed onderwijs waar de individuele ontwikkeling van ieder kind centraal  staat. Ieder kind leert en ontwikkelt zich in eigen tempo en op eigen wijze.
 • Je creëert een optimale voorbereide omgeving met (montessori)materialen om de onderzoekende houding te stimuleren.
 • Je richt je onderwijs zo betekenisvol mogelijk in.
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Binnen duidelijke regels en grenzen leerlingen uitdagen om zo zelfstandig mogelijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen keuzes en gedrag.
 

Deze bagage neem jij mee:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde PABO-opleiding en een pre als je montessori geschoold bent;
 • Je hebt ervaring in het montessorionderwijs;
 • Je kunt goed reflecteren en feedback geven en ontvangen;
 • Je hebt affiniteit met kinderen uit de bovenbouw;
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht en creatief en kan zowel goed zelfstandig- als samenwerken;
 • Je beschikt over goede communicatieve en coachende vaardigheden.

 

We bieden

Met recht de werkplek van je leven! Een fijn team van (montessori)professionals, afwisselende werkomstandigheden onder andere door de twee locaties, gezellige collega’s en een rijk aanbod van montessorimaterialen. Inschaling conform de cao po, met de aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden (zie hieronder) van Innoord. Het betreft een inschaling in LB of LC van tussen €3001 en €5329 bruto (exclusief vakantie en 13de maand). Uiteraard ook afhankelijk van werkervaring en eerder verdiend salaris.

 

 • We hebben een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (IPAP).
 • We vergoeden voor alle medewerkers (leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel en directie) extra reiskosten boven de cao-regeling (de subsidie van de gemeente Amsterdam betreft alleen de leerkrachten).
 • Er zijn aantrekkelijke regelingen via Fisc Free voor de aanschaf van een (elektrische) fiets en het afsluiten van een abonnement bij je sportschool, vergoeding van sportkleding, museumkaart en meer.

 

De school

Als montessorischool streven we voortdurend naar de optimale ontwikkeling van ieder kind op zijn eigen niveau. Wij werken vanuit de pedagogiek en didactiek die Maria Montessori ontwikkeld heeft. We zijn een jonge school in ontwikkeling. We werken met de triband verantwoording, delen het jaar cyclisch in waardoor er ook vertraagde weken ontstaan waarin ruimte is om te reflecteren, we voeren leerling-leerkracht gesprekken waarbij samen met elkaar concrete doelen gesteld worden. We zijn het hele team aan het scholen om ‘uitdagend onderwijs ’in de klas vorm te geven en alle teamleden hierin te scholen. Vanaf de start werken we met de TaalDoen! kast naast de gebruikelijke montessorimaterialen. Onlangs zijn we gestart met Avontuurlijk Kosmisch en Exploring English in alle bouwen en na de zomervakantie wordt het nieuwe rekenmateriaal ‘Ik wil rekenen’ van Ave.ik geïmplementeerd. Wat jou de kans geeft om samen met het team deze ontwikkelingen als bouw samen in te zetten en vorm te geven.

 

Montessorischool Azalea is een grote openbare basisschool voor montessorionderwijs. De school heeft op dit moment twee adressen waar dit montessorionderwijs wordt verzorgd. Het gebouw aan de Azaleastraat huisvest 10 groepen en de Varenweg huisvest 7 groepen. Beide locaties zijn op loopafstand van elkaar en naast het fijne groene Noorderpark. In 2026 verhuizen we naar een nieuw schoolgebouw in de buurt, de twee locatie worden dan samengevoegd.

De school wordt bezocht door zo’n 425 kinderen. De schoolbevolking is een doorsnede van de bevolking van het gebied rondom de school. De school heeft een fijn team van ongeveer 45 medewerkers.

 

Voor meer informatie, zie onze website, ons promotiefilmpje of een filmpje vanuit de ouders. Of neem een kijkje op instagram: instagrampagina, montessorigymzaal, OntwerpLAB.

 

Het bestuur

Innoord is het bestuur van alle zeventien openbare basisscholen (inclusief een school voor speciaal basisonderwijs) die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 5000 kinderen en heeft ruim 500 medewerkers in dienst.

Innoord

Klaprozenweg 75-H

1033 NN  Amsterdam Noord

020 – 8201410

dewerkplekvanjeleven.nl

innoord.nl

facebook

instagram

linkedin

 

Aanvullende informatie

Ben jij nog steeds enthousiast? Wij zien graag jouw motivatie en cv tegemoet. Na het ontvangen van jouw sollicitatiebrief zullen wij jou uitnodigen voor een gesprek. 

 

Heb je toch nog vragen neem contact op met onze recruiter Joyce Bussu via sollicitatie@innoord.nl en vergeet niet te kijken op de site van Montessori Azalea www.montessori-azalea.nl.

 

Een voorbeeldles geven en referenties opvragen maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.   

Leerkracht | groep 5/6 2 dagen & groep 7/8 1 dag
| werkdagen woensdag, donderdag en vrijdag |

Sta je te popelen om les te geven op onze fijne en veilige montessorischool in Amsterdam-Noord? Werk je liever vandaag dan morgen aan de kansengelijke en kansrijke toekomst van al jouw leerlingen? Dan is de functie van leerkracht voor de bovenbouw geknipt voor jou. 

 

Montessori Boven ’t IJ

Leerkracht
groep 5/6 2 dagen & groep 7/8 1 dag

 

Hier krijg jij energie van:

 • Kansengelijkheid waarbij al jouw kinderen de kans krijgen om zich te ontplooien tot de beste versie van zichzelf. 
 • Kwalitatief goed onderwijs; de individuele ontwikkeling van ieder kind centraal. Ieder kind leert en ontwikkelt zich in eigen tempo en op eigen wijze. Vanuit de montessori-gedachte kijk je voortdurend hoe je die ontwikkeling zo optimaal mogelijk kunt laten verlopen.
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid; binnen duidelijke regels en grenzen daag je leerlingen uit om zo zelfstandig mogelijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen keuzes en gedrag.
 • Cultuur en creativiteit; onze culturele activiteiten zijn divers en vinden in en buiten de school plaats.
 • Gezonde school; je hebt veel aandacht voor bewegen en goede voeding.
 • Samenwerking; de ouders van leerlingen zijn nauw betrokken.

 

 

Hier gaat jouw hart sneller van kloppen:

 • Montessori stelde dat kinderen van nature gemotiveerd zijn om te leren en dat je de omgeving om het kind zo moet inrichten dat dit leren zo natuurlijk mogelijk kan gebeuren. In montessorionderwijs heet dit ‘de voorbereide omgeving’. In deze voorbereide omgeving, zo ook op onze school, zijn allerlei specifieke montessori- en overige materialen aanwezig, waarmee van alles geleerd en ontdekt kan worden.
 • Kansengelijkheid. Onze 16 scholen verschillen flink van elkaar. We zien in dat kansengelijkheid (nog) niet vanzelfsprekend is. Je bent je net als wij bewust van diversiteit en vraagt je elke dag af: welke kinderen heb ik voor me en welk onderwijs hebben ze nodig?’

 

 

 

Deze bagage neem jij mee:

 • Lef om alles uit het kind te halen plus een klein beetje extra, zodat kinderen zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen.
 • Een lerende houding waardoor je veranderingen ziet als kans.
 • Een prettig ontwikkeld reflectief vermogen.
 • Sensitief als het gaat om belangen, posities en verantwoordelijkheden van kinderen, ouders en collega’s.
 • Gevoel voor humor, relativering, gezelligheid, vrolijkheid en energie.
 • Een montessori-bevoegdheid of je staat ervoor open om deze in de toekomst behalen.
 • En tot slot een open deurtje: je bevoegdheid voor het primair onderwijs.
   

Arbeidsvoorwaarden

Inschaling volgens de tabellen van de nieuwe cao PO, met de aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden van Innoord.
Denk aan aanvullend partnerverlof, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, extra tegemoetkoming in de reiskosten. Amsterdamse Toeslag en meer.

 

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie neem contact op met sollicitatie@innoord.nl. Graag reageren via mail en met CV. En vergeet niet op de website te kijken: montessori-boventij.nl

 

Innoord is het bestuur van alle zeventien openbare basisscholen (inclusief een school voor speciaal basisonderwijs) die Amsterdam Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 5000 kinderen en heeft ruim 500 medewerkers in dienst. Innoord heeft een eigen Expertisecentrum dat ondersteuning biedt aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Amsterdam-Noord is aantrekkelijk, groen, divers, gezellig en vernieuwend. Deze dynamiek zien we terug in onze scholen en in het werk dat wij voor hen verzetten. 

 

Vragen?

Heb je nog vragen over deze vacature? Stuur dan een mail naar sollicitatie@innoord.nl. En vergeet niet om op onze website te kijken: https://montessori-boventij.nl/