Amber Kroneberg, stagiaire op OBS Twiske

Zij-instromers, LIO’ers en stagiair(e)s. We zijn dolblij met iedereen die besluit in het onderwijs te komen werken en stellen je graag voor aan onze collega’s van de toekomst. Amber Kroneberg loopt stage in groep 5 op OBS Twiske. 

 

 

Wanneer en hoe wist je dat je het onderwijs in wilde?

Na de middelbare school heb ik eerst de opleiding tot onderwijsassistent gedaan. Het werken op een school beviel heel goed, maar ik wilde meer dan assisteren. Vandaar dat ik daarna met de Pabo begonnen ben. 

 

Waar kijk je het meest naar uit als je straks een eigen klas hebt?

Om voor de klas te staan en mijn eigen dingen te doen in de klas. Maar vooral de leerlingen te helpen met hun problemen en om ze voor te bereiden op hun toekomst en de samenleving.

 

Wat voor soort leerkracht ben je?

Ik sta zonder zenuwen voor de klas. Voel me daar heel erg op mijn plek. Ik ben een leerkracht die graag wil helpen en dit doe ik met liefde voor mijn vak en de kinderen.

 

Wat is het meest waardevol dat je van je mentor of stagebegeleider geleerd hebt?

Annet is een heel goede mentor. We werken lekker samen en ik leer veel van haar. Ze vindt het een groot voordeel dat ik al een mbo-opleiding gedaan heb omdat ik daardoor andere dingen opmerk en zaken anders benader. Zo vullen we elkaar goed aan.

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe meegemaakt hebt in dit vak?

Ik heb ooit een les gegeven over de voedselketen. Ik zag aan de leerlingen dat ze dit hartstikke leuk vonden om te doen. De kinderen hadden echt plezier in de les. Dit vond ik zo mooi om te zien.

‘Ik sta zonder zenuwen voor de klas’

Ontmoet andere collega's