Nieuwe interim-directeur IKC Overhoeks

‘Ik maakte de overstap van een stafbureau naar een school omdat ik weer meer met onderwijs bezig wilde zijn. Interimmer zijn is niet per se mijn ambitie, maar ik wil het een periode doen om ervan te leren. Het is de eerste keer dat ik in een grote stad werk. Dat is een van de zaken die mij aantrokken toen WVS Onderwijs deze functie voorstelde.’

Jim van Geest is onlangs gestart als interim-directeur bij IKC Overhoeks. 

 

Voordat ik hier begin dit schooljaar startte heb ik veel verschillende functies binnen het onderwijs gehad, maar wel altijd gericht op de ontwikkeling van kinderen. Ik begon met tien jaar voor de klas. Daarna merkte ik dat het tijd was voor iets anders. In het onderwijs kun je dan de zorgkant of de managementkant op. Na het opzetten van een familieklas en bovenschoolse plusklas koos ik toch voor schoolmanagement en werd ik locatieleider van een beginnende school die tijdens mijn aanstelling van 30 naar 400 leerlingen ging.

 

Toen ik het opzetten van een groeischool in de vingers had, wilde ik graag een grote school met meerdere locaties van koers laten veranderen. Vervolgens ben ik Hoofd Personeel en daarna Manager Onderwijskwaliteit op een stafbureau geweest. Als laatste heb ik de organisatie van een stafbureau onderzocht en ge(re)organiseerd. En nu ben ik voor het eerst interim-directeur. Bij elke nieuwe functie die ik bekleed wil ik zelf ook graag iets leren.   

 

Ik maakte de overstap van stafbureau naar school omdat ik weer meer met onderwijs bezig wilde zijn. Interimmer zijn is niet per se mijn ambitie, maar ik wil het een periode doen om ervan te leren. Het is de eerste keer dat ik in een grote stad werkt. Dat is een van de zaken die mij aantrokken toen WVS Onderwijs deze functie voorstelde. 

 

Ik probeer een mensgerichte directeur te zijn. Ik wil graag dat mensen het goed hebben, maar ik ben ook duidelijk. Ik betrek iedereen er zo veel mogelijk bij en ben zo transparant mogelijk, ook in processen. Mensen kunnen van mij een filter en stevige back-up verwachten. Ik zal altijd achter het team staan.

 

De start met het team van IKC Overhoeks was echt leuk! Het is een sociaal team dat openstaat voor nieuwe dingen. Ook zie ik nu al dat het harde werkers zijn die focus hebben op wat nodig is. Het is mooi om te zien dat het team veel vrijheid en verantwoordelijkheid heeft en neemt. 

 

De bestuurder van Innoord heeft me een duidelijke opdracht meegegeven. Naast de dagelijkse leiding ga ik me ook richten op onder andere de verkeersveiligheid rond de school, maatschappelijke ontwikkelingen en interne en externe communicatie. 

 

Het is voor het team best spannend om dit schooljaar te beginnen met een interim-directeur én twee nieuwe intern begeleiders, maar ik voel wel alle steun uit het team. Ik kijk ernaar uit om alles wat in gang gezet is samen met mijn nieuwe collega’s verder te ontwikkelen en hoop dat de leerlingen met evenveel plezier naar school blijven komen.  

De start met het team van IKC Overhoeks was echt leuk! Het is een sociaal team dat openstaat voor nieuwe dingen. Ook zie ik nu al dat het harde werkers zijn die focus hebben op wat nodig is. Het is mooi om te zien dat het team veel vrijheid en verantwoordelijkheid heeft en neemt. ’

Jim

 

Ontmoet andere collega's