De gezichten achter onze scholen

 

Bovenschools, interim, adjunct, in opleiding, zij-instroom, duo. Bij Innoord werken directeuren in alle soorten en maten. Ze zijn van groot belang voor de verbinding tussen de scholen en het stafbureau, als aanspreekpunt voor ouders en natuurlijk vooral voor het werkplezier van de teams op onze scholen. In deze serie maak je kennis met onze directies. 

 

School: OBS De Vier Windstreken

Interim directeur: Erik Schwab

Adjunct: Vera Tucci 

 

Erik: De leerkrachten op onze school voelen hun leerlingen allemaal heel goed aan. Ze dealen goed met de externe omstandigheden waar de kinderen mee te maken hebben en weten wat hen te doen staat. Het is een pittige job, dus je moet het echt in je hebben om situaties goed in te schatten en dat kunnen onze leerkrachten stuk voor stuk.

 

Vera: We creëren hier een fijne en gemoedelijke sfeer waarin de kinderen maar ook de leerkrachten zich gezien en veilig voelen. Dit is een basisvoorwaarde om tot leren te komen. Een echte taakverdeling hebben we niet. We doen in principe alles samen, alleen is Erik eindverantwoordelijk omdat ik nog in een leerproces zit. Ik merk dat Erik mij dit gunt. Hij geeft me de ruimte om te ontwikkelen maar neemt mijn mening ook heel serieus. Hij laat me dingen uitzoeken, neemt niet per se het voortouw, maar stuurt wel bij. Erik is een echte Daltonman en dat merk ik aan alles.

 

Erik: Vera neemt de juiste ruimte om te blijven leren. We evalueren veelvuldig en zijn gelijkwaardige partners. We zien beiden vooral kansen en mogelijkheden in plaats van problemen. Het is fijn samenwerken met Vera. Ze weet duvels goed wat ze wil en waar ze naartoe wil en ze heeft veel onderwijskennis. Ook kent ze de ins en outs van de kinderen en ouders veel beter dan ik omdat ze al een tijd op deze school werkt terwijl ik hier net kom kijken. Vera heeft humor en het is een feest om tegenover haar te zitten. 

 

Vera: Ik vind het heel fijn dat Erik mij steunt en dat we het ook heel gezellig hebben. We wisselen serieuze gesprekken en grapjes moeiteloos af. We hebben allebei interesse in sport en gezondheid, dus we motiveren elkaar om te bewegen. Ook hebben we allebei een voorkeur voor een groot theeglas. Daar vochten we in het begin om, maar nu hebben we er gelukkig twee. En nu zijn we op zoek naar nog grotere exemplaren. 

 

Erik: Omdat Vera nog geen heel jaar zelfstandig gedraaid heeft, heeft ze de jaarplanning nog niet helemaal in haar hoofd. Ze denkt daarom dat er te veel tegelijk moet. Haar bureau is ook altijd helemaal volgebouwd alsof ze zo overal grip op kan houden.

 

Vera: Mensen zeggen inderdaad dat ik chaotisch ben, maar ik laat gewoon alles liggen omdat ik bang ben dat ik iets vergeet. Eriks zwakke punt is dat ie moeilijk namen kan onthouden. In een van de eerste weken van dit schooljaar belde er iemand voor Vera. Toen zei hij tegen mij: weet jij wie dat is? Toen zei ik heel droog: Dat ben ik toch?  

“We wisselen serieuze gesprekken en grapjes moeiteloos af.”

 

Vera

 

Ontmoet andere collega's